**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg den 25 juli 2010

Av lillsandra - 25 juli 2010 17:13

Igår började dagen med att Jörgens mamma å pappa kom och hämtade oss runt 11.30,sen for vi mot järvsö,stannade efter vägen på ett ställe där det var någon slags utställning och  försäljning av massor av fina saker,det var ett jättemysigt café där oxå som vi fikade lite på=)

Sen for vi vidare och gjorde ett till stopp där det oxå var en massa små butiker i gamla hus.Jag å jörgen tänkte köpa nybakt tunnbröd där men då hade det tagit slut precis,hehe typiskt.

Efter det så for vi ut till en jättemysig resturang vid hamnen,där vi åt jättegod mat.sen for vi hemåt och var hemma vid 21-tiden nångång.Bytte om lite snabbt och gjorde oss klara för att åka ner å kika på cruising med Malin,crille och micke.

Åkte och satt ut oss vid dannes en sväng,men det var nästan tomt på bilar när vi kom dit,så då kändes det lite dumt att sitta där.Men vi satt där en stund iaf,grabbarna drack ju öl dom,sen for vi till smedjan för att kolla där,och där var det bra mycke folk,en massa fyllefolk.

Kul för mig å malin...helt nykter och med tjockmagarna bland massa fyllon..haha. ne men det var faktiskt rätt trevligt iaf,kul att komma ut oxå.Vi var där på parkeringen ett bra tag å gick omkring,men jäklar vad kallt det blev...usch och jobbigt att stå och gå hela tiden.Så tillslut for vi därifrån och åkte till stan för att käka på max,gott gott å skönt att kunna få sitta ner=)

Ja det blev rätt sent,tror vi var hemma runt halv 4 inatt efter att vi skjutsat hem Micke.

Det var iaf en mycket rolig å trevlig kväll  


Idag har vi inte gjort så mycket,for en sväng ut till birsta,men satan vad mycke folk det var,gick nästan inte att gå där ute,å fullt på parkeringarna,ja det var helt sjukt,stannade inte alls nå länge.

På vägen hem köpte vi med oss pizza,Så nu har vi nyss ätit.

Det är ju riktigt mysväder idag,regn å rusk.får väl se om det blir till att titta på film lite senare,ska dricka kaffe nu iaf.


Idag går jag in i vecka 26,lägger ut lite info från blimamma.se


Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.





Ovido - Quiz & Flashcards