**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg den 22 augusti 2010

Av lillsandra - 22 augusti 2010 21:05

Yes idag går jag in i vecka 30.


Här kommer lite info från blimamma.se


Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.



  


Av lillsandra - 22 augusti 2010 01:00

21:a är det inte nu längre såg ja..

Jörgen fyllde iaf 25 idag:) lillgubben  

Det har varit fullt upp hela dagen,vi var iväg till birsta en sväng å bytte en utav tröjorna han fick av mig(den va lite liten)

Sen var vi in på ikea en sväng,köpte en pall som man kan ha å sitta på vid köksbordet om inte stolarna räcker till..

Det blev inge selånger marknad för oss å inte sättna heller för den delen,vädret var ju rätt så osäkert och de kändes inte som vi riktigt hade tid till det.

När vi kom hem från birsta så satte vi igång och städade undan lite och sen gjorde jag klar tårtan:)  sen kom Jörgens mamma å pappa och farmor och vi fikade och hade trevligt. Efter det så kom grannarna in(Roger och Sandra) och fikade:) Jörgen och Roger blev sugen på casino...hehe ovanligt:) så dom for in dit för en stund sen. Får väl hoppas Jörgen har samma tur ikväll som han har haft den senaste tiden han spelat:) Ja orkade inte följa med in dit ikväll,är helt slut känner jag,och Sandra skulle ju upp å jobba imorrn så hon skulle gå å lägga sig.

Det har iaf varit en bra dag idag  


Nu är jag riktigt trött så jag ska ta å gå och lägga mig..

så får vi se vad som händer imorgon..

Godnatt:)

Lägger in en bild på tårtan

    








Ovido - Quiz & Flashcards