**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg under augusti 2010

Av lillsandra - 16 augusti 2010 17:43

ja lat det är vad jag har varit idag,klev inte upp förrän vid 11 tro ja(fast gick å la mig sent oxå). satt mig å fika å sedan kolla lite internet,sen kom Sandra å ringde på dörren och undra om jag skulle med ner till sjön en sväng.Så följde med hon å roger ut,ganska skönt väder idag,först  var det molnigt men sen kom solen å då blev det varmt.Vi satt bra länge nere på bänken  här ute.Sen gick vi in och jag blev bjuden på fika hos dom,det var nån typ päronpajkaka  med glass,jättegott=) och kaffe.Sen gick ja hem å började med maten,lagom precis tills Jörgen kom hem.Det fick bli köttbullar med stuvade makaroner idag=)


Nu sitter vi bara å degar i soffan.vet inte alls vad man ska göra.

Igår kväll var Roger och Sandra här ett tag,Helen ,sandras kompis kom hit en sväng hon med,vi fikade vi hallon/björnbär paj med marsansås.Ica´s paj,riktigt god faktiskt och lättsam att göra.


Nu kom Roger och Sandra=)


hej så länge

/Sandra


  




Av lillsandra - 15 augusti 2010 16:51

Ja idag skiner solen och det är riktigt fint idag,har varit in till stan en sväng med Sara(syster),kikade runt lite,hittade ett par härliga mjukisbyxor,såna som jag redan har i rosa men nu köpte jag ett par lila:) och ett linne för 29kr på cubus.

Passade på att svänga in på jobbet oxå å fixa med lite papper som skulle kopieras och lämnas till chefen och försäkringskassan,så nu fick jag det gjort oxå,skönt.

Upptäckte även att jag hade en gammal matlåda kvar där från i torsdags,hmm den luktade inte godis nu precis...hua.


Ja åter till igår hur det gick med den där kakan Herman som Sandra och Roger skulle baka och som jag skulle lära mig hur man gjorde... hmm ja får nog hänvisa er till Sandra´s blogg ang hur det gick med det. Det blev iaf inte som det skulle :P


Efter jag varit hos dom så for jag ner till mamma och syrrorna som jag inte träffat på ett tag,vi var på ica en sväng och sedan satt vi ute och fikade litegrann.Jörgen kom dit han med när han var klar med renoveringen,så åt vi middag där tillsammans,Lasagne blev det,väldigt gott:) längesen vi åt det.


Senare på kvällen kom Roger och Sandra in till oss och vi satt å surrade ett bra tag sedan kom vi på att vi skulle in till stan oxå,så då for vi in och åt litegrann igen:) Vi var väl hemma ganska sent,vet inte vad klockan var men trött var man iaf.Eller jag och sandra var trött och gick in medans Jörgen och roger kom på att dom skulle ner till sjön och bada,men det visade sig sen att dom hade inte badat iaf,dom ångrade sig väl:P


jaja,nu ska jag ta å plocka undan lite här hemma och så får man se sen vad som händer ikväll.

Går in i ny vecka idag oxå, V.29

Lägger in lite info från blimamma.se

Hej så länge/Sandra

 

Vecka 29

 

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


  



Av lillsandra - 14 augusti 2010 12:37

hejhej

har nyss haft besök av grannarna Roger och Sandra var här och fikade lite med oss. Vi fick även en smet av dom som heter Herman som ska bli en kaka så småningom,,hehe Tackar tackar:).Jörgen har farit iväg till en arbetskompis som han skulle hjälpa med å renovera i ett hus. Så idag vet jag inte vad man ska göra,ska ev fara in till jobbet senare med en massa papper.Men nu ska jag ta å gå över till Roger och Sandra och se när dom bakar sin Herman:) så jag kan lära mig oxå:)


hej så länge

/Sandra


  

Av lillsandra - 13 augusti 2010 19:51

Idag har jag varit ledig,och imorse var jag till sjukgymnasten pga min onda svank. Trodde själv att det var typ ischias besvär jag hade fått men det visade sig att det är bäckenledsmärta jag har.Jag fick ett slags bälte som jag ska ha på mig,som ett litet stöd.Sen fick jag ett litet träningsprogram med olika övningar som kan vara bra,och vad jag ska undvika osv.

sjukgymnasten rådde mig att ta kontakt med läkare på en gång,för ev sjukskrivning,det mesta som jag ska försöka undvika är saker som man gör varje dag i jobbet. t.ex gå i trappor eller andra smärtframkallande arbetsställningar.

Så jag fick då en läkartid idag på em,och hon sjukskrev mig på en gång fram tills havandeskapspenningen går in.

Ja det var inte vad jag hade räknat med imorse då jag for hemifrån.Men jag vill ju absolut inte riskera något heller.

Näe nu ska jag kika på tv en stund.


Jag måste även passa på att Gratulera Malin och Crille till deras lilla prinsessa Novalee som kom till världen igår,stort grattis till er:) så himla kul:)


Hej så länge

/Sandra


  







Av lillsandra - 12 augusti 2010 19:54

Ja vi har ju som sagt hunnit samla på oss lite bebiskläder,så tänkte bjuda på lite bilder av en del av det vi har...


  3-pack bodys från hm strl 50(99kr)


sockar,mössor


  Den här söta overallen beställde jag från ellos(ca 250kr)strl 56 ,väldigt stor i storleken


    

pyjamas från cubus(79kr) strl 50


  byxor från babyproffsen strl 50 (39kr)


  body+byxa babyproffsen strl 50

                                                  
                               

  Den här söta morgonrocken hittade vi i Turkiet,kunde inte låta bli att köpa den,lite stor (0-6 mån)


       

  från hm strl 50 (79kr)barbapappa

                                                  
                                                  body + byxa och sockar barbapappa strl 50 (ca 150kr)


Denna vann jag på tradera=) strl 50    


  

3-pack bodys från hm strl 56(99kr)


 

en söt dress strl 56 lindex(49 kr)


   

söt jacka från lindex strl 50 (149kr) 



Av lillsandra - 11 augusti 2010 20:09

Jobbat till kl 16 idag med,när ja kom hem så såg jag att jag hade fått brev från försäkringskassan,det var ett beslut på att jag kommer få havandeskapspenning from 7 sept :) så det känns riktigt skönt. då är det 60 dagar före beräknad förlossning,som man brukar ha rätt att få havandeskapspenning när man jobbar inom vården.


mm sen fick det bli fiskpinnar,potatismos å stuvad spenat + kall sås till middag,rätt gott faktiskt.

Efter middagen for vi ut till birsta för att kolla lite på barnvagnar igen,var till babyproffsen å kikade lite,tänkte hinna med barnens hus oxå,men det hann vi inte eftersom dom stängde 19.Om vi nu ska köpa en ny vagn så måste vi typ beställa en den här veckan för att man ska vara säker på att hinna få den i tid... kan ju vara rätt lång väntetid.

Jaja.. vi har ännu inte bestämt oss riktigt.

Men det löser sig..


näe nu ska jag slappa i soffan en stund...


hej så länge

  



Av lillsandra - 10 augusti 2010 21:42

Här kommer lite info från familjeliv...

och några nya magbilder:)

 

 

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.


Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.



Magen v.28


         



    


       

Av lillsandra - 10 augusti 2010 17:12

yes,nu har vi nyss ätit middag,som blev av en lite enklare variant... gröt å macka:) Vi ska nämligen fara iväg snart på någon typ av informationsträff som ska handla om förlossningen och så,spännande,de kan nog bli intressant.

Idag har jag jobbat till 16 .. och idag kom Linda tillbaka från semestern oxå,så kul att träffa henne igen oxå,har inte träffat henne sen innan jag gick på semester.Hann inte prata med henne så mkt eftersom hon skulle jobba kvällen ikväll,men imorrn skulle vi jobba ganska mkt dubbelt hon å jag,kul:)

Igår kväll gjorde jag slingor på mitt hår igen å försökte jämna ut färgen lite sen sist då den inte räckte.Roger och Sandra kom över,så Roger hjälpte mig med slingorna som jag inte nådde,de var snällt.kul att träffa dom oxå,känns som det var ett tag sen de med.Sen fikade vi lite å pratade på,trevligt:)

Och håret vart iaf ljusare men även lite orange på vissa ställen,men det kommer man väl aldrig ifrån.

jaja nu hinner ja inte mer utan måste göra mig klar för vi ska åka strax.

får se om jag kanske hinner lägga in några magbilder ikväll.

Ha de bra

/Sandra


  


  

Ovido - Quiz & Flashcards