**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg den 28 september 2010

Av lillsandra - 28 september 2010 07:50

Va less jag blir...hade alldeles precis skrivit klart det här inlägget redan,hur långt som helst om vad vi gjort i helgen å så men då hängde sig datorn när jag var klar så nu skriver jag bara en kort sammanfattning av helgen.

I Lördags for vi till Jörgens pappas garage med några möbler som vi målade vita,bl.a en bänk,2 blompallar å några hyllor..målade i 2 omgångar för att det skulle bli bra.På kvällen var vi å hälsade på Malin,Crille å lilla Novalee,vi fikade å hade tevligt=)

På söndagen målade vi möblerna en till sista gång för att färgen skulle täcka riktigt.Sen åkte vi tillsammans med Roger å Sandra ut till birsta,där var vi in på barnens hus,alla gravida fick en påse med blöjor,bindor,amningsinlägg,tvål,olja å en bok m.m sen var vi in till birsta city där kunde man tävla om att få provköra en Lamborghini,så Roger å Jörgen var med i hopp om att få vinna en provkörning,men tyvärr blev de ingen vinst för dom.Sen var vi upp till nya Boom å kollade,gud va mycke fint å mycke nytt dom hade där.. köpte inget men de blir väl framöver.Sen åkte vi hemöver,släppte av Sandra i matfors för hon skulle jobba,jag å Jörgen köpte med oss pizza å for hem.

Igår blev de pyttipanna med stekta ägg till middag,sen var vi å hämta möblerna som vi målade i helgen,bra blev det å efter det åkte vi å hälsade på mamma,det var trevligt,gott fika fick vi oxå=) Sen åkte vi hem å bara tog det lugnt.

Idag kommer Jörgen hem tidigare från jobbet för vi ska på nån informationsträff på försäkringskassan,kan ju bli intressant å se om man lär sig nåt.

I söndags gick jag in i vecka 35,det börjar närma sig nu=)

Lägger in lite info från blimamma.se


Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Här är några nytagna bilder på magen

    

  


Sådär nu ska jag plocka undan lite disk.

Ha de bra

/Sandra


Ovido - Quiz & Flashcards