**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg under september 2010

Av lillsandra - 16 september 2010 11:49

Idag känner jag mig ganska utvilad,sov till kl var 10 imorse.Jag somnade nog nästan direkt igår kväll när jag la mig.Det beror säkert på att det var ganska svalt här igår kväll,jämfört med vad de brukar,å jag behövde bara gå upp på å kissa en gång inatt.


Idag vet ja inte riktigt vad ja ska göra,men städa undan en massa papper å sånt ska jag gö iaf.hmm undra vad man ska göra till middag idag då?! ja,ja kommer väl på nåt..

Igår blev det kyckling med ris å currysås,gott de =)

Vi hyrde en film igår kväll oxå.. "Brooklyn´s finest"  en thriller,den var rätt bra.


näe nu måste jag ta å göra nån nytta...

Hörs senare,hejhej

/Sandra


  

Av lillsandra - 15 september 2010 15:14

Hittade lite roliga gravidfrågor från en annan blogg... Jag har omformulerat vissa och hittat på några egna.


1.När fick du reda på att du var gravid?

   26 februari(minns det så väl) då var jag väl bara i vecka 5-6.

2.Hur gammal var du?

   24 år.

3.Hur tog din partner det?
  
Han tog det bra,blev jätteglad å bara gick omkring å skrattade.

4.Har du mycket illamående?
  
Inget alls nu,men jag hade fram till vecka 14-15 nångång

5.Har du mycket halsbränna?

   Inget alls hittills.

6.Har du blivit mer känslig?

   Ja det kan man nog verkligen säga att jag har..

7.När kände du bebisens första sparkar?
 
  Ja det var nog i samband med ultraljudet i vecka 17-18.

8.Är du ofta orolig?

  Ja ofta vet ja inte men det går i vågor liksom,visst man oroar sig över mycket,hur allt ska gå,kommer vi klara det,hinner vi fixa allt innan osv.

9.Sparkar bebisen mycket?

   Det var mer förut tyckte jag,nu har den mindre plats att röra sig på och det märks.Men visst känner jag hur den rör sig å bökar runt flera ggr per dag=)

10.Har du börjat läcka bröstmjölk?
   
Nej ingenting än.

11.Har du fått bristningar?
   
Nej inte än iaf,men det kommer väl det med..

12.Hur många Ultraljud har du gjort?
     
1 hittills

13.Hur vill du att din förlossning ska se ut?
    
ja svårt att svara på,men det vore väl bra om allt går smidigt,trevlig personal å så.

14.Vill du föda vaginalt eller kejsarsnitt?

     Jag vill å hoppas på att kunna föda vaginalt,det känns mest naturligt.

15.Tror du det blir en pojke eller flicka?

     ja tror nog att det är en tjej

16.När har du BF?

     6 november

17.Har du fått någon hormonrand på magen?

     Ja,en ganska tydlig rand har jag fått.

18.Är du orolig inför förlossningen?

     Ja det är jag,men också förväntansfull.Mycket tankar som snurrar kring förlossningen,så visst är jag orolig.Men man längtar ju så otroligt mycke oxå=)Det ska bli spännande.

 


Av lillsandra - 14 september 2010 15:07

Idag har jag tvättstugan,känns som ja inte gjort annat än sprungit upp å ner för trapporna...usch va jobbigt. Men jodå jag håller även på med städningen utav garderoberna,ja har inte så mkt kvar,det är bara det att jag får beslutsångest över vad jag ska kasta å vad som ska ner i förrådet...å sen beslutsångest över vad som ska till förrådet och vad jag ska ha kvar i garderoben... jobbigt.

Men det värsta är gjort.


Igår kväll när vi hade skjutsat hem syrran så for vi vidare till parkeringen vid folkan,(Jörgen hade pratat med crille och där hade tydligen polisen stått å tagit flera som åkt förbi.)så vi for dit för att kolla vi med eftersom vi ändå inte hade nåt annat för oss.När vi kom så hade polisen redan åkt,men Crille å Malin stog kvar där med sin bil,så vi parkerade bredvid dom å surrade på ett bra tag.Vi fick se lilla Novalee igen oxå som verkade trivas väldigt bra i bilen och sov mest,gud vad söt hon är=) Det var trevligt att träffa dom=)


Efter det for vi hem å gjorde lite kvällsfika å kollade på tv innan vi gick å la oss.


Nu ska jag fortsätta med min städning,innan jag ska ner i tvättstugan igen,

sen blir det hemmagjord pizza till middag idag=)


Hej så länge

/Sandra


Här kommer magbilderna från den här veckan:

 


    


 


   


     

   



(Här är en bild från v.23)

      

Av lillsandra - 13 september 2010 18:46

Fick med mig syster Sara på ica förut,sen följde hon med mig hem för hon skulle låna datorn en stund eftersom hennes har gått sönder.

Medans hon höll på med datorn så började jag rensa ur en utav garderoberna,så nu har jag fått en bra början och har redan fått undan bra mkt.Har packat ner kläder som ska ner i förrådet och en del som ska slängas.Känns riktigt skönt att jag kommit igång med de nu.


Sen åt vi middag när Jörgen kom hem från jobbet,blev pasta med skinksås idag,det var Saras förslag så då fick de bli det.Nu har vi suttit i soffan en stund å tittat på tv litegrann,Sara sitter vid min dator å jag vid Jörgens,men nu funderar jag på att fortsätta med garderoben innan ja ska skjutsa hem henne.Jörgen for nyss ner till garaget å skulle grejja lite.


Ha en bra kväll

/Sandra




Av lillsandra - 13 september 2010 11:45

Har precis ätit lite blåbärspaj med marsan sås som blev över från igår.

Gjorde pajen igår kväll när Roger å Sandra var här,så vi fikade på den allihopa=)

Eftersom ingen av oss har tv3 så samlades vi här igårkväll för att kolla på "ensam mamma söker" genom tv3play.Bara de att man får vänta en timme efter det att programmet sänts på tv innan de kommer ut på tv3play,men de gör ju inget.


Innan det var vi till lunde en sväng,Jörgens mamma skulle klippa Jörgen så där var vi ett tag,fick en massa älgkött av henne oxå,de va snällt.Fast jag har aldrig ätit älg tror ja.Blir ju spännande å se om man lyckas tillaga nåt av det.

Det ordnar sig nog..(man kan ju alltid ringa mamma å fråga)


Ja å nu sitter ja fortfarande i morgonrocken men ska strax ta en dusch ,vilket jag skulle gjort direkt när jag klev upp förut men som vanligt så fastnar jag här vid datorn istället.

Sen efter det blir det nog en sväng ner på ica för att småhandla lite.Sen vet ja inte,städa kanske.Ja måste ta å rensa ur garderoberna nån dag här oxå,har alldeles för mycke kläder,så en del måste ner till förrådet.Känner lite panik över allt som måste fixas,måste ju även möblera om en del här,för som det ser ut just nu så blir vi kvar i den här lägenheten ett tag till... de känns ju lite jobbigt ändå för vi skulle ju haft lite större... men det går väl ett tag iaf.

Nä nu måste ja ta å duscha..

Ha det bra

/Sandra




  

(en gammal bild från 2006 när ja var på sättna)




Av lillsandra - 12 september 2010 23:07

Japp idag går jag in i vecka 33,här kommer info från blimamma.se.

 

 

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


  

Av lillsandra - 12 september 2010 12:10

Eftersom vi satt uppe rätt länge inatt,till typ 3-tiden,satt å kollade på "Besatt" som gick på 6:an,så fick de bli en lång sovmorgon idag,mysigt. Det är ju ändå inge vidare väder idag heller.Jo ja tycker det är ganska mysigt med regn.


Igår var vi till birsta en sväng å kollade runt lite.. men fan va mycke folk det var där.Fast det är det väl alltid på helgerna.

Sen blev det tacos till middag=)


På kvällen for vi in till birsta en sväng oxå,det var ju bilträff där,var mycke folk å bilar där,men polisen var ju där oxå som vanligt... så vi for därifrån nästan på en gång.


Idag får vi se vad som händer,har inget planerat,men nu kom Roger å Sandra in så nu ska vi dricka kaffe.

hej hej


/Sandra



Av lillsandra - 11 september 2010 19:43


Ovido - Quiz & Flashcards