**Lillsandra** - stolt mamma till lilla Melanie

Alla inlägg under september 2010

Av lillsandra - 6 september 2010 23:06

Idag har jag varit nere hos syrran ett tag,hon var med mig när jag skulle ta nå kort på bilen,ville passa på nu när den är nytvättad och medans det är någorlunda väder.Sen var vi in till stan å åt lunch=)

Sen när Jörgen kom hem så for vi och storhandlade på ica maxi,skönt att ha det gjort för det behövdes verkligen nu.


Igår kväll åkte vi ner till garaget,Jörgen skulle hålla på greja lite med sin bil så då tänkte jag att ja skulle passa på att tvätta min oxå.Jag känner mig faktiskt riktigt duktig som både bytte lampor till halvljuset(kopplade in xenon igen) och sedan tvättade bilen själv.Det tog ju sin tid men ja kände mig riktigt nöjd efteråt=) Ont i ryggen hade jag sedan,och idag har jag verkligen kännt att jag lever.men..men de får man ta.

Vi var ner en sväng till garaget ikväll oxå å fixade lite småsaker.

Härligt att ha xenon i halvljuset igen,blir ju så mkt bätte lyse.å snyggare med tanke på att helljuset är xenon oxå.Bra att ha i vintermörkret.


Nu ska jag fika något å kika på tv en stund,sen blir det sängen.


Godnatt

/Sandra


Här är några utav bilderna jag tog idag:


  


  


  


  



Av lillsandra - 5 september 2010 22:40

Här kommer info från blimamma.se om vecka 32:

 

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.



  

Av lillsandra - 5 september 2010 11:46

Ja idag är det söndag igen,undra vad man ska hitta på idag då tro...


Igår kväll var vi å hälsade på Malin å Crille å fick se deras otroligt söta dotter, huga va liten å söt hon var=) Det var ju ett tag sen vi träffade dom,har tänkt länge att vi ska åka dit å hälsa på men de har inte blivit av.Men å andra sidan vill man inte vara påflugen heller när dom säkert har fullt upp med lillan.Det var iaf jättetrevligt,vi blev där ett tag,fikade å så,man hade så mkt att prata om.

Gud vad jag längtar nu tills vi får vår lilla bebis.Man vill att tiden ska gå fort nu.


näe nu ska vi ta å hitta på nåt


just ja,går in i vecka 32 idag=)lägger ut lite info senare.


ha en bra söndag allihopa


hejhej

/Sandra

Av lillsandra - 4 september 2010 21:34

Idag har vi varit ute i birsta,var in och kollade efter höststövlar,men hittade inga.Sen träffade vi Roger och Sandra där ute oxå. Jörgen och Roger skulle köpa nå lampor till bilarna.Vi var runt på en del ställen och kollade lite.Jobbigt bara att jag fick så ont i ryggen när vi gick runt där.Jag köpte ingenting alls,man tappar liksom lusten till att handla när man får sådär ont,då vill man bara hem.

Sen for vi till stan så blev det middag på texas pizza.Efter det åkte vi hem.


Nu har vi nyss haft besök av Jörgens pappa som kom hit och fikade=)


Ikväll blir det nog bara lugnt,vet inte riktigt vad vi ska göra.

Nu ska jag ta ett glas kall cola iaf=)


ha de bra

/Sandra



Av lillsandra - 3 september 2010 15:43

Idag är det fredag,skönt=) Snart kommer Jörgen hem från jobbet,och är ledig hela helgen,underbart...  Det är så trist att vara ensam på dagarna.


Idag har jag inte gjort mycke,känner mig lite hängig,hoppas inte att jag håller på bli sjuk.Har nästan nyss kommit hem,varit på ica å handlat lite,hade Sara med mig oxå,som hjälpte mig att bära.

Ikväll vet ja inte vad som händer,skulle verkligen behöva tvätta min bil,den ser hemsk ut,får se om de finns ork till de senare kanske eller iaf nån dag i helgen måste det göras.


Nu ska jag gå och börja med maten.. det blir lövbiff med potatiskroketter och nån god sås idag=)


Hejhej

/Sandra


  

Av lillsandra - 2 september 2010 18:38

Här kommer lite bilder på magen som är tagna idag=)

 

       


   


  


      



och här är en bild som Jörgen tog på mig när jag stog i badrummet å höll på sminka mig,tror det var från i helgen nångång:

 

  



//Sandra

Av lillsandra - 2 september 2010 12:08

De var nån dag sen jag skrev nu,igår fanns ingen tid då vi var borta hela dagen...

Ni ska få höra..


Gårdagen började med att vi åkte på föräldragruppen för sista träffen,pratade mkt om amning och fick en massa info.

Jörgen hade tagit ledigt hela dagen eftersom han hittat en bil som han skulle köpa,som vi skulle åka å hämta en bit utanför västerås.

Efter föräldragruppen for vi till Jörgens mammas jobb för att låna hennes bil neröver,eftersom jag inte har nån fungerande ac i min bil just nu.

Vi for sen hem en snabbsväng för Roger och Sandra skulle åka med oss,gick in till dom å drack kaffe sen for vi iväg... resan ner gick bra och vi hittade ganska snabbt till han som hade bilen, bilen var iaf i väldigt bra skick och såg finare ut i verkligheten än på bilderna,så det blev köp för Jörgens del=)

Jag å Sandra fick åka subarun medans Jörgen och Roger åkte passaten...

Vi bestämde oss för att ta å äta nånting på första bästa ställe på vägen tillbaka,de blev ingen mat förrän vi kom tillbaka till gävle,Jag å Sandra åkte bara efter Jörgen och Roger och litade på dom fast det blev fel några ggr,yrade iväg åt fel håll och så...haha

Väl framme i gävle stannade vi till vid en informationsplats,och bestämde där att vi skulle åka in mot centrum och hitta nåt matställe, Jag åkte nu med Jörgen och roger å sandra subarun. snurrade på några varv i centrum sen tillslut stannade vi till vid en pizzeria,där efter vägen blev vi sedan kvar ett tag,för det visade sig att det hade blivit nå fel på subarun och den gick ej att starta längre,gick inte att få runt nyckeln i tänningslåset ens(det var inte rattlåset)så de måste ha blivit nå fel.

Är det inte typiskt när man är i en annan stad oxå,kl var typ 22 då,mörkt var det och man hade ju typ inte en aning om vart man var.trött,hungrig och less... Ja det hela slutade med att J fick ringa efter en bärgare,och även han som körde bärgaren försökte flera ggr med nyckeln men det gick inte,så bilen fick bärgas till nån bilverkstad där i gävle.Kändes ju inte alls kul med tanke på att vi lånat bilen,men det är väl sånt som händer och självklart ska det ske när man är på annan ort. Jaja vi hade ju iaf passaten nudå som jörgen köpt,så vi åkte alla i den,frågade han som körde bärgaren efter närmsta väg ut ur gävle,vi hade fortf inte ätit någe eftersom vi upptäckte felet på bilen innan vi hunnit gå in på pizzerian,sen blev kl så mkt så dom hade nog stängt.På väg ut från gävle så hittade vi en max resturang,så då fick det bli det,mycket gott och efterlängtat.

Vi åkte sedan hemåt,vet inte riktigt när vi var hemma,men ca 2-3 tiden inatt,ganska bra gjort ändå de...hade kunnat blivit senare om vi skulle fått väntat på bärgaren längre än vi behövde,han kom ju typ efter en kvart,så det var ju tur de.

Trött var man iaf när man väl var hemma.Jag var glad att jag slapp köra något oxå,tur vi hade Roger å Sandra med oss=) Ont i ryggen fick jag efter att ha suttit i en bil större delen av dagen.Men vi kom hem till slut och skönt var det.Och Jörgen har nu en ny bil som är väldigt fin och väldigt skön att åka i=)


Det blev ett lång inlägg. Ska ta å lägga in magbilder senare oxå,som jag har lovat för länge sen=)


Hej så länge


/Sandra








Ovido - Quiz & Flashcards